Portfolio

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mijn werk. Je vindt hier een overzicht van opdrachtgevers voor wie ik vaak werk, en – uitgelicht – leuke projecten die mijn werk nog fijner maken.

The little book of practical magic

Dit betoverende boekje (2023) laat zien hoe je magie kunt gebruiken in je dagelijks leven om persoonlijk succes, liefde en welzijn te bereiken.

Je hoeft niet in magie te geloven om dit boek te lezen – magie gaat gewoon over wonderbaarlijke en goede dingen laten gebeuren. Met deze praktische gids leer je magie in je leven toe te passen en je eigen intuïtieve en genezende krachten te vergroten. Ik bewerkte de Nederlandse vertaling.


Human Design

Maak kennis met het human design-systeem met Human design (2023) van Jenna Zoë. Door te werken met human design, leer je hoe je het meest uit je leven kunt halen en hoe je het best je potentieel kunt benutten. Dit revolutionaire systeem is gebaseerd op de chakra’s, astrologie, de I Tjing en de kabbalistische levensboom en heeft wereldwijd het leven van vele mensen veranderd. Ik bewerkte de Nederlandstalige uitgave.


Leven in het licht

Met ‘Leven in het licht’ van bestsellerauteur Deepak Chopra – bekend van ‘De 7 spirituele wetten van succes’ – en yogadocent Sarah Platt-Finger onderga je in 6 weken een diepgaande persoonlijke transformatie. De basis voor deze transformatie is een programma dat is gebaseerd op de filosofie van raja-yoga, de belangrijkste van alle yogatradities. Ik deed de redactie van de Nederlandse vertaling.


Chakra’s en de nervus vagus

In dit boek (2023) laat traumatherapeut Cheryl Llewelyn zien hoe belangrijk onze nervus vagus is en hoe deze onlosmakelijk verweven is met het chakrasysteem. e leert je de signalen van je zenuwstelsel te herkennen en legt de psychologische aspecten van de chakra’s uit. Aan de hand van praktische oefeningen ontdek je hoe je je zenuwstelsel kunt kalmeren en oude pijn en emoties kunt verwerken in plaats van die te onderdrukken. Ik maakte de Nederlandse vertaling persklaar.


Closer to Love

‘Closer to Love’ is de praktische, emotionele en spirituele gids voor diepere en meer vervullende liefde en relaties van Vex King. In drie duidelijke stappen helpt hij ons de rol die we spelen binnen relaties beter te begrijpen. ok inspireert hij om zinvolle en bewuste verbindingen op te bouwen met jezelf en een ander en authentiek en onvoorwaardelijk lief te hebben.

Ik deed de redactie van de Nederlandse vertaling.


Habtic blogs (Engelstalig)

Habtic is een app met een holistische benadering: ze biedt een uniek en op maat gemaakt welzijnsprogramma voor iedere medewerker om gezondere gewoontes te creëren én te behouden. Voor Habtic schrijf ik maandelijks een aantal Engelstalige blogs over mentale en fysieke gezondheid.


Into me

In Into me (2023) helpt seksuoloog Michelle Hufkens je stap voor stap om jouw persoonlijke erotische blauwdruk bloot te leggen: zonder oordelen, zonder taboes, zonder schaamte weten wat jij lekker vindt. Want lekkere seks? Die begint bij jezelf! Ik maakte het manuscript persklaar.


Het plezier van nee zeggen

In Het plezier van nee zeggen (2023) helpt Natalie Lue je aan de hand van een simpel stappenplan hoe je kunt stoppen met pleasen, om zo dichter bij je authentieke zelf en een gelukkig leven te komen. Ik corrigeerde de proef van het boek.


Deep Relax

In Deep Relax (2023) laat Eliane Bernhard zien hoe diepe ontspanning verlichting kan bieden bij tal van klachten: yoga nidra (slaapyoga). In Deep Relax vertelt zij haar levensverhaal. Na elk hoofdstuk kun je haar inzichten direct zelf implementeren met de unieke, rustgevende en transformerende meditaties, te vinden op haar succesvolle House of Deeprelax-app. Ik maakte het manuscript persklaar.


Lichter

In Lichter (2022) laat Yung Pueblo zien hoe we allemaal verder kunnen komen in ons helingsproces, van het leren van zelfcompassie tot loslaten en emotioneel volwassen worden.

‘Op een bijna bezwerende manier wil Yung Pueblo ons ervan doordringen dat we onszelf van elke innerlijke beperking kunnen bevrijden.’ – Susan Smit, auteur

Ik deed de eindcorrectie.


De date met jezelf

Met het journal De date met jezelf (2022) kom je tot heldere inzichten over jezelf. Je komt erachter wat je echt wilt en wat je doelen zijn. Dat doe je door spannende oefeningen te doen en prikkelende vragen te beantwoorden. Het is een uitnodiging om alle invloeden van buitenaf te ontvluchten en erachter te komen wie je bent, waar je voor staat en hoe je je verder wilt ontwikkelen. Ik deed de redactie.


Integer leven

Martha Beck begeleidt je aan de hand van Dantes Goddelijke komedie en met behulp van praktische opdrachten naar een leven waarin je voelt dat je intenties, de dingen die je fascineren en de doelen in je leven bij elkaar komen. Met als resultaat minder lijden, vreugdevolle rust en een groter levensgeluk. Ik deed de redactie van Integer leven (2022).


Vega Arabisch

In Vega Arabisch (2022) laat Mounir Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is. Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet: in meer dan 90 gerechten spelen groenten de hoofdrol. Ik deed de redactie.


Abnormaal goed – Ontdek je talent via je afwijking

Dit boek (2022) focust bewust niet op de vele val kuilen van neurodiverse aandoeningen als ADHD, ASS, dyslexie of OCD. Wel tonen de auteurs dat mensen op het spectrum vaak heel bijzondere talenten hebben. Ik deed de tekstredactie.


Je bent al genoeg – Mentaal gezond in een gestoorde wereld

In dit boek (2022) laat psycholoog Thijs Launspach zien dat verbinding het tegengif is een wereld van nooit-genoeg-zijn. Ik deed de eindcorrectie.

‘Een must-read. Een boek waar je echt wat mee kan: fuck perfect! Ik ben al goed genoeg.’ Edith Bosch – Olympisch judoka en trainer


The Power of Music Thinking

Een Engelstalig project (2022) waarbij ik de auteur begeleidde en de tekstredactie deed.

Music Thinking teaches a new approach to collaboration and presents a whole new meta-language.


Heuvelrug Magazine 2022

Hét magazine over buitenleven op de Utrechtse Heuvelrug. Van de mooiste fiets- en wandeltochten tot bijzondere kasteeltuinen en van de leukste terrassen tot héél veel inspiratie voor buitenactiviteiten.

Voor de vijfde editie van het Heuvelrug Magazine schreef ik onder meer artikelen over het Nationaal Militair Museum, het Centraal Museum in Utrecht en de bezienswaardigheden van Zeist.


Captains of Leadership

Een Engelstalig project (2021) waarbij ik de auteur begeleidde en de tekstredactie deed. Het boek combineert elementen van business, creativiteit en zelfbewustzijn. Een essentieel tool voor co-creatie.

“A heartfelt and thoughtful guide to situational leadership.” – Jake Knapp, author of the New York Times bestseller Sprint


De schaamtefactor

Een redactieproject (2021) voor Circle Publishing. Verborgen schaamte is een emotionele terrorist. Met dit boek sluit klinisch psycholoog Stephan B. Poulter aan bij de nieuwste wetenschappelijke kennis over de vroegkinderlijke en adolescente ontwikkeling van ons zenuwstelsel en het effect van (hechtings)trauma op die ontwikkeling.


Over de kook

Jarenlang was Tom Vitale regisseur en producer van de televisieprogramma’s met Anthony Bourdain. Na de tragische dood van de beroemde tv-kok besloot Tom zijn verhalen op papier te zetten.

Het boek Over de Kook (2021) geeft een intrigerend inkijkje in het leven van Bourdain. Ik deed de redactie en een deel van het vertaalwerk (ENG-NL) van dit boek over een van mijn persoonlijke helden.


Het ontwaakte brein

New York Times-bestsellerauteur Lisa Miller laat zien dat een ‘ontwaakt brein’ kan zorgen voor een betere gezondheid, meer veerkracht en voldoening – voor iedereen.

Neurowetenschap en spiritualiteit blijken elkaar niet tegen te spreken, maar juist perfect aan te vullen. Mijn interesse voor yoga, spiritualiteit en neuroplasticiteit komen heel mooi samen in dit boek (2021).


Clean body, clean mind

Clean mind, clean body: in 28 dagen naar een schoon lichaam en een heldere geest. Altijd leuk om een boek over yoga (mijn andere liefde) te redigeren.

Tara Stiles, oprichter van Strala Yoga, staat bekend om haar onpretentieuze, inclusieve en laagdrempelige benadering van yoga en meditatie.


Leven met wijsheid en compassie

Aan de hand van reflecties en eeuwenoude wijsheden uit onder meer Dzogchen en het achtvoudige pad neemt dit boek je mee op een soms confronterende reis naar verwondering, diepe authenticiteit, tevredenheid, goedheid, moed en duurzaam geluk.

Ik deed de eindredactie van dit boek (2021) van David Dewulf, een bekende Vlaamse mindfulness-specialist.


Ontspannen voor beginners

En dan mijn eigen boek (2017), dat ik vreemd genoeg altijd vergeet te vermelden (het is op moment van schrijven 2021).

Yogadocent Gilleske Kreijns leert je ontspanning te vinden in je eigen tijd en ruimte. Met helder uitgelegde, voor iedereen geschikte yogahoudingen en meditatieoefeningen.

Zo breng je stap voor stap meer rust in je leven en stem je je yoga- en meditatiebeoefening helemaal af op jezelf. Uit je hoofd, in je lijf en lichter in het leven.

Kosmos Uitgevers

Kosmos Uitgevers is een toonaangevende uitgeverij die boeken maakt op het gebied van Food, Health, Reizen & Vrije tijd, Natuur, Hobby & Lifestyle, Algemene non-fictie, Persoonlijke Groei & Spiritualiteit. Voor Kosmos doe ik regelmatig redactie- en correctieklussen.


Yogaya Yogaschool

In 2015 richtte ik in Utrecht Yogaya Yogaschool op, samen met een compagnon.

Sindsdien schrijf ik alle teksten voor de website, Facebook en Instagram. Ook ontwerp ik de flyers, posters en brochures.


National Geographic

In januari 2020 verscheen mijn verhaal Welkom in de yogajungle, over het effect van het groeiende yogatoerisme in India, dat ik schreef op basis van een reis in oktober 2019.

Verder schreef ik de teksten voor verschillende kalenders en ik redigeerde ik meerdere fotoboeken voor mijn oude werkgever.


GITP

Voor GITP, hr-adviseur voor selectie- en ontwikkelvraagstukken, herschreef ik in 2019 grote delen van hun online cursusaanbod bij de overgang naar een nieuwe website.


365 dagen succesvol

Ik redigeer regelmatig boeken en kalenders van 365 Dagen Succesvol, zoals De glimlach van een kind, Alles kan een mens gelukkig maken, en De Superrelatie. In 2019 begeleidde ik als schrijfcoach de debuterende schrijfster Chantal Elsten met haar boek Kom binnen, je mag er zijn.


Yoga Magazine

Voor Yoga Magazine, het grootste yogatijdschrift van Nederland, schreef ik Kusje op haar knie, een verhaal over Michelle Borsboom die yogales geeft aan kinderen met een handicap.


Anne Frank Stichting

Voor de Anne Frank Stichting schreef ik teksten voor verschillende online projecten, zoals een exhibit over Anne Frank en haar familie (Engelstalig) voor het Google Cultural Institute.

Ook schreef ik alle teksten voor de app Annes Amsterdam, die meerdere malen bekroond werd met internationale prijzen (Lovie Award, IDCA Award). Ik redigeerde en corrigeerde de website Het Amsterdam van Anne Frank.


Shell Nederland

Jarenlang schreef ik de maandelijkse rubriek De Opinie. voor ShellWorld, het personeelsblad van Shell Nederland. Daarnaast schreef ik losse artikelen voor verschillende publicaties van Shell in het Nederlands en het Engels.


Unieboek – Het Spectrum

Voor deze uitgeverij maak ik manuscripten persklaar op het gebied van spiritualiteit, yoga en psychologie. Een paar recente voorbeelden zijn: Het ontwaakte brein en Wees hier van de dalai lama.

Voor de afdeling Reisboeken redigeerde ik regelmatig teksten voor Capitool Reisgidsen, Rough Guides en wandelgidsen van On Track. Ook test en corrigeer ik e-books en apps, zoals de Capitool reis-apps.


AnkhHermes

Voor de Boekenkrant van AnkhHermes, een grote uitgeverij op het gebied van zingeving en spiritualiteit, schreef ik twee verhalen: een over spiritueel leraar Eckhart Tolle en een over het boek Een Cursus in Wonderen. Het artikel over Tolle werd ook gepubliceerd in het tijdschrift Spiegelbeeld.


Tijdschrift voor Yoga

Het Tijdschrift voor Yoga is al meer dan 25 jaar hét platform voor yoga, voor iedereen met belangstelling voor yoga, meditatie, Oosterse filosofie en religie. Af en toe schrijf ik een boekrecensie of een artikel voor het tijdschrift.


Dit is een selectie. Wil je meer weten over mijn werk? Neem dan contact met me op.