Portfolio

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mijn werk. Sommige links leiden naar externe websites, met andere links download je een PDF van een artikel van mijn hand.

Yogaya yogaschool

In 2015 richtte ik Yogaya Yogaschool op. Sindsdien schrijf ik alle teksten voor de website, Facebook en Instagram. Ook ontwerp ik de flyers, posters en brochures.


National Geographic

logo National Geographic

In januari 2020 verscheen mijn verhaal Welkom in de yogajungle, over het effect van het groeiende yogatoerisme in India, dat ik schreef op basis van een reis in oktober 2019. Verder schreef ik de teksten voor verschillende kalenders en ik redigeerde ik meerdere fotoboeken.


GITP

Voor GITP, hr-adviseur voor selectie- en ontwikkelvraagstukken, herschreef ik in 2019 grote delen van hun online cursusaanbod bij de overgang naar een nieuwe website.


365 Dagen Succesvol

Ik redigeer regelmatig boeken en kalenders van 365 Dagen Succesvol, zoals De glimlach van een kind, Alles kan een mens gelukkig maken, en De Superrelatie. In 2019 begeleidde ik als schrijfcoach de debuterende schrijfster Chantal Elsten met haar boek Kom binnen, je mag er zijn.


Yoga Magazine

Voor Yoga Magazine, het grootste yogatijdschrift van Nederland, schreef ik Kusje op haar knie, een verhaal over Michelle Borsboom die yogales geeft aan kinderen met een handicap.


Anne Frank Stichting

Voor de Anne Frank Stichting schreef ik teksten voor verschillende online projecten, zoals een exhibit over Anne Frank en haar familie (Engelstalig) voor het Google Cultural Institute. Ook schreef ik alle teksten voor de app Annes Amsterdam, die meerdere malen bekroond werd met internationale prijzen (Lovie Award, IDCA Award). Ik redigeerde en corrigeerde de website Het Amsterdam van Anne Frank.


Shell Nederland

Logo Shell

Voor ShellWorld, het personeelsblad van Shell Nederland, schreef ik de maandelijkse rubriek De Opinie. Daarnaast schreef ik losse artikelen voor verschillende publicaties van Shell in het Nederlands en het Engels.


Unieboek – Het Spectrum

logo Unieboek – Het Spectrum

Voor deze uitgeverij maak ik manuscripten persklaar op het gebied van spiritualiteit, yoga en psychologie. Een paar recente voorbeelden zijn: Allemaal druk en Wees hier van de dalai lama.

Voor de afdeling Reisboeken redigeerde ik regelmatig teksten voor Capitool Reisgidsen, Rough Guides en wandelgidsen van On Track. Ook test en corrigeer ik e-books en apps, zoals de Capitool reis-apps.


Publiek Domein

logo Publiek domein

Publiek Domein faciliteert en organiseert ontwikkel- en opleidingsprogramma’s voor het openbaar bestuur. Ik schreef tussen 2011 en 2017 content voor de nieuwsbrief. Ook begeleidde ik het complete redactieproces, inclusief eindredactie.


AnkhHermes

Voor de Boekenkrant van AnkhHermes, een grote uitgeverij op het gebied van zingeving en spiritualiteit, schreef ik twee verhalen: een over spiritueel leraar Eckhart Tolle en een over het boek Een Cursus in Wonderen. Het artikel over Tolle werd ook gepubliceerd in het tijdschrift Spiegelbeeld.


Tijdschrift voor Yoga

Het Tijdschrift voor Yoga is al meer dan 25 jaar hét platform voor yoga, voor iedereen met belangstelling voor yoga, meditatie, Oosterse filosofie en religie. Af en toe schrijf ik een boekrecensie of een artikel voor het tijdschrift.


Dit zijn maar een paar voorbeelden. Wil je meer weten over mijn werk? Neem dan contact met me op.