Groente is het nieuwe vlees

groente

Helemaal vegetariër ben ik (nog) niet, maar ik eet wel steeds minder vlees en vis. Afgelopen weekend zette ik mijn gasten zelfs voor het eerst een compleet veganistische maaltijd voor. Voorheen koos ik vaak toch voor vlees of vis als ik eters kreeg, bang dat ze misschien zouden worden afgeschrikt door vegavoedsel. Maar die vrees bleek ongegrond.

Gelukkig verschijnen er de laatste tijd ook steeds meer kookboeken waarmee je de schitterendste vegetarische creaties maakt. Zo kennen natuurlijk allemaal Yotam Ottolenghi, die  magische dingen doet met groente. Ik ben zelf erg fan van zijn boek Plenty.

In Jonathan Karpathios hebben we nu onze eigen polder-Ottolenghi. Zijn boek Echt Eten won dit jaar de Gouden Garde, de publieksprijs bij de Kookboek van het Jaar-verkiezing. Groenten zijn hot, en dat past helemaal in de groeiende aandacht voor voeding in het algemeen, getuige dit artikel in Het Parool.

Geen zin om zelf in de keuken te staan? Je kunt ook naar Karpathios’ restaurant in Hoofddorp om te proeven van zijn groentekunsten. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar het staat op mijn verlanglijstje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *