Verslaafd aan je smartphone?

Onlangs is uit onderzoek gebleken dat Facebook je ongelukkig maakt. Hoe meer tijd je er doorbrengt, hoe slechter en eenzamer je je voelt.

Maar met die fijne smartphone is het bijna onmogelijk om NIET heel vaak je Facebook te checken, te gluren wie er nu weer je Linkedinprofiel heeft bekeken, en ook nog heeeel even de laatste tweets te bekijken. Herkenbaar, toch?

iPhoneliefde-300x214
Smartphones en social media maken ons niet gelukkig

Bevrijd je van dat apparaat

En als je dan toch naar dat kleine schermpje tuurt, dan toch maar even je mail checken, je Whatsapp en natuurlijk je gewone sms-jes. Achteraf heb je vaak een gejaagd, onvoldaan gevoel. En toch blijf je het doen, bang om ‘iets te missen’.

Doe jezelf een plezier en kom los van die telefoon!

Een paar tips:

Breng het in kaart

Houd eens bij hoeveel tijd je per dag doorbengt met je telefoon of op het internet. Misschien wel even schrikken: al die losse momentjes tikken toch flink aan! En als je helder hebt hoeveel uur je er per dag mee kwijt bent, probeer die tijd dan te halveren.

Bel mensen

Als iemand je een sms-je stuurt, bel ze dan terug. Voor je het weet heb je een echt gesprek!

Gebruik je telefoon niet als wekker

Als je gaat slapen, zet je telefoon dan uit, of leg hem in een andere kamer, zodat je niet in de verleiding komt om toch nog eventjes te kijken.

Meer tips voor afkicken vind je hier.

Probeer het eens en kijk wat het met je doet.

 

 

Eén antwoord op “Verslaafd aan je smartphone?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *